php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #15144 Master includes being over ridden by a local include that does not exist..
Submitted: 2002-01-21 09:48 UTC Modified: 2002-08-02 01:00 UTC
From: excalibur at hub dot org Assigned:
Status: No Feedback Package: PHP options/info functions
PHP Version: 4.1.1 OS: FreeBSD 4.4 STABLE
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: excalibur at hub dot org
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2002-01-21 09:48 UTC] excalibur at hub dot org
Hi, 
'./configure' '--with-apxs=/usr/local/sbin/apxs' '--with-config-file-path=/usr/local/etc'
                                                         '--enable-versioning' '--with-system-regex' '--disable-debug' '--enable-track-vars'
                                                         '--without-gd' '--without-mysql' '--with-zlib' '--with-mcrypt=/usr/local'
                                                         '--with-imap=/usr/local' '--with-pgsql=/usr/local' '--with-ldap=/usr/local' '--with-xml'
                                                         '--with-expat-dir=/usr/local' '--enable-ftp' '--with-gettext=/usr/local' '--with-mcal=/usr/local'
                                                         '--enable-trans-sid' '--prefix=/usr/local' 'i386--freebsd4.4'

I'm running PHP 4.1.1, with the following flags:

 I've seen similar bugs reported, but mine is defferent enough I think that it warrented it's own posting:

 I have a number of scripts that do a standard include, ie.
  include ('includes/config.inc');

 that worked fine under 4.0 - 4.0.6 with out issue. As of 4.1.0 and the current version 4.1.1 this statement no longer works.

Warning: Failed opening 'includes/config.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /usr/local/www/horde/mailadmin/index.php on line 3


 When I used phpinfo I see that a local include's path (that I never set) is defaulting to ':.::/usr/local/lib/php', when it should be defaulting to the master path that was set '/usr/local/www/phplib:/usr/local/www/horde/mailadmin:.'. 

now... the other issue that I have noticed... is that the ":.:" is not getting used contrary to other posts that I have seen both here in the bugs reporting system and as sub-notes on the docs... 

that's about all I can think of right now...

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-07-01 15:42 UTC] sander@php.net
How are you setting the include_path? In php.ini, using php_flag stuff in .htaccess/httpd.conf files?
Also, can you try the latest CVS from http://snaps.php.net ?
 [2002-07-01 20:25 UTC] excalibur at hub dot org
Hi, 

 I've managed to by-pass this one, using 4.2.1 and .htaccess declarations... seems to work with this. If, however I just use the php.ini file it fails to work...
 [2002-07-01 21:09 UTC] sniper@php.net
What exactly did you set in php.ini?
And are you sure it gets read by php at all?
(check the path in phpinfo() output)

This is really a configuration error, not any bug (in 4.2.1 at least)

 [2002-08-02 01:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over a month, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 
PHP Copyright © 2001-2023 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat May 27 23:03:49 2023 UTC