|  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #10308 include_path not functioning
Submitted: 2001-04-12 14:13 UTC Modified: 2001-12-07 09:07 UTC
From: bmccarty at apu dot edu Assigned:
Status: Not a bug Package: Scripting Engine problem
PHP Version: 4.0.4pl1 OS: Red Hat 6.2
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
Block user comment
Status: Assign to:
Bug Type:
From: bmccarty at apu dot edu
New email:
PHP Version: OS:


 [2001-04-12 14:13 UTC] bmccarty at apu dot edu
phpinfo() and ini_get() report that include_path is set to ".:/usr/local/lib/php". However, include "filename" and fopen(filename, mode, "1") fail to access files in /usr/local/lib/php. Manually editing php.ini to explicitly include the default value for include_path resolves the problem.

Test script:
$path = ini_get("include_path");
$fh = fopen("test.txt", "r", 1);

Revised php.ini:
;include_path   =                   ; UNIX: "/path1:/path2"  Windows: "\path1;\path2"
include_path    =  ".:/usr/local/lib/php"


Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request


AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-12-07 09:07 UTC]
include_patch works, remove the quotes and try editing /etc/php.ini
PHP Copyright © 2001-2018 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Nov 19 01:31:42 2017 UTC