php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #76630 php-fpm time outs unexpectedly
Submitted: 2018-07-16 09:49 UTC Modified: -
Votes:3
Avg. Score:4.3 ± 0.9
Reproduced:2 of 2 (100.0%)
Same Version:1 (50.0%)
Same OS:2 (100.0%)
From: yeti dot bigfoot at interia dot pl Assigned:
Status: Open Package: FPM related
PHP Version: Irrelevant OS: FreeBSD 11.1-RELEASE-p4
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2018-07-16 09:49 UTC] yeti dot bigfoot at interia dot pl
Description:
------------
Since few years (around 2 years now) on different versions of php-fpm sudden unexpected time outs are being observed. The php-fpm software refuses to accept any connections. Manual restart resolves the situation until same behavior appears again after some random time. 

No specific pattern causing such behavior has been observed so far. It may happen on production server with hundreds of pages served as well as on totally fresh server with 128GB of RAM not serving anything.  Tested both with nginx and directly trough the socket.

Does it reassemble any issue that you met so far or was reported by anyone? If no, do you need any further information or there is any form of debuging that you would advise in this case?

Output of php-fpm -v

PHP 5.6.32 (fpm-fcgi) (built: Nov 29 2017 04:09:24)
Copyright (c) 1997-2016 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2016 Zend Technologies
    with the ionCube PHP Loader v10.1.1, Copyright (c) 2002-2017, by ionCube Ltd.
    with Zend OPcache v7.0.6-dev, Copyright (c) 1999-2016, by Zend Technologies
    with Suhosin v0.9.38, Copyright (c) 2007-2015, by SektionEins GmbH




Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2018-08-22 14:54 UTC] avkarenow at o2 dot pl
Hello,

I have exactly the same problem with fpm. My config:
FreeBSD 11.2-RELEASE-p1
php56-5.6.37
php70-7.0.31
php71-7.1.20
php72-7.2.8

PHP built from ports.

log_level = debug -- logs look the same as when everything works fine.

I thought maybe the problem is kqueue (events.mechanism).
My pools use pm = ondemand

Can any developer look at this problem?
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Apr 26 15:01:25 2019 UTC