php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #7211 APXS CFlags not set
Submitted: 2000-10-14 17:32 UTC Modified: 2000-12-04 11:09 UTC
From: sailor at sailorfrag dot net Assigned:
Status: Closed Package: Apache related
PHP Version: 4.0.3 OS: All
Private report: No CVE-ID: None
 [2000-10-14 17:32 UTC] sailor at sailorfrag dot net
If apache was compiled with different CFLAGS than php (specifically in my case, perl had largefile support, so mod_perl compiled apache with it... and then php didn't realize that), then it could segfault upon attempting to fulfill a request

Though it may have been easier just to recompile perl without largefile support, I decided to get to the source of the problem instead.

Here is a short patch to the config script that should solve the problem (works for me)

diff -u php-4.0.3/sapi/apache/config.m4 php/sapi/apache/config.m4
--- php-4.0.3/sapi/apache/config.m4	Mon Sep 11 09:01:07 2000
+++ php/sapi/apache/config.m4	Sat Oct 14 17:02:24 2000
@@ -55,6 +55,9 @@
 	AC_DEFINE(HAVE_AP_CONFIG_H,1,[ ])
 	AC_DEFINE(HAVE_AP_COMPAT_H,1,[ ])
 	AC_MSG_RESULT(yes)
+	AC_MSG_CHECKING(for APXS CFLAGS)
+	AC_MSG_RESULT($APXS_CFLAGS)
+	CFLAGS="$CFLAGS $APXS_CFLAGS"
 ],[
 	AC_MSG_RESULT(no)
 ])

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2000-10-14 17:57 UTC] sailor at sailorfrag dot net
btw since it might not be obvious from the patch, $APXS_CFLAGS is set above in the script while it checks for apxs's existance
 [2000-12-04 11:09 UTC] sas@php.net
Fixed in CVS. Thanks for your report.
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Jul 21 05:01:25 2019 UTC