php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #70375 Bug when using PDO and mysqlnd_ms
Submitted: 2015-08-28 03:20 UTC Modified: -
Votes:1
Avg. Score:1.0 ± 0.0
Reproduced:0 of 1 (0.0%)
From: ytanaka at ftri dot co dot jp Assigned:
Status: Open Package: *General Issues
PHP Version: 5.4.44 OS: Linux
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: ytanaka at ftri dot co dot jp
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2015-08-28 03:20 UTC] ytanaka at ftri dot co dot jp
Description:
------------
I am using PDO and mysqlnd_ms.
My DB is Mariadb Galera Cluster.

My sql query:
 LOAD DATA LOW_PRIORITY local INFILE 'xxxxxxxxx' ...

I have 3 cluster nodes. (mgnode1, mgnode2, mgnode3)

When the node mgnode1 is used , it is OK.
When the node mgnode2 and mgnode3 is used , it is not OK.

Then I changed the position of mgnode1 and mgnode2 in my mysqlnd_ms.json,
mgnode2 became OK and mgnode1 became NG.

So I think it is a bug.


mysqlnd_ms.json
{
  "mariadb_cluster_1": {
    "master": {
      "master_1": {
        "host": "mgnode1",
        "port": "3306"
      },
      "master_2": {
        "host": "mgnode2",
        "port": "3306"
      },
      "master_3": {
        "host": "mgnode3",
        "port": "3306"
      }
    },
    "slave": {
    },
    "filters": {
      "user": { "callback": "func_pickserver" }
    }
  }
}


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Aug 25 19:01:26 2019 UTC