php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #53179 php_flag engine on turns engine off, should be engine 1
Submitted: 2010-10-27 10:57 UTC Modified: 2021-08-15 04:22 UTC
Votes:4
Avg. Score:3.0 ± 1.4
Reproduced:4 of 4 (100.0%)
Same Version:1 (25.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: znarkus at gmail dot com Assigned: cmb (profile)
Status: No Feedback Package: Apache2 related
PHP Version: 5.3.3 OS: Windows 7
Private report: No CVE-ID: None
Welcome back! If you're the original bug submitter, here's where you can edit the bug or add additional notes.
If this is not your bug, you can add a comment by following this link.
If this is your bug, but you forgot your password, you can retrieve your password here.
Password:
Status:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: znarkus at gmail dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2010-10-27 10:57 UTC] znarkus at gmail dot com
Description:
------------
If I understand the documentation at http://www.php.net/manual/en/apache.configuration.php#ini.engine correctly, php_value engine on|off is valid. But putting php_value engine on in a .htaccess or vhost config (in Directory directive) actually turns off the engine.

Tested with curl on cygwin.

Actual result:
--------------
Vhost	.htaccess	Result
N/A		N/A			on
on		N/A			off
1		N/A			on
off		N/A			off
0		N/A			off

1		on			off
1		off			off
1		0			off
1		1			on

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2010-10-27 11:04 UTC] znarkus at gmail dot com
-Summary: php_flag engine on turns engine off, should be engine 0 +Summary: php_flag engine on turns engine off, should be engine 1
 [2010-10-27 11:04 UTC] znarkus at gmail dot com
Forgot to say, but Actual result is a table with different "engine" values/combinations, and their result.
 [2011-02-23 13:53 UTC] thomas at sarlandie dot net
Same problem on php 5.2.1-0ubuntu1 on Ubuntu.
 [2021-08-03 12:27 UTC] cmb@php.net
-Status: Open +Status: Feedback -Assigned To: +Assigned To: cmb
 [2021-08-03 12:27 UTC] cmb@php.net
Is this still an issue with any of the actively supported PHP
versions[1]?

[1] <https://www.php.net/supported-versions.php>
 [2021-08-15 04:22 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Re-Opened". Thank you.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Sep 24 15:03:43 2021 UTC