php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #46744 make fail when using ./buildconf --force and autoconf262
Submitted: 2008-12-03 20:51 UTC Modified: 2008-12-08 11:56 UTC
Votes:2
Avg. Score:4.0 ± 1.0
Reproduced:2 of 2 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:1 (50.0%)
From: sentomas at hotmail dot com Assigned:
Status: Wont fix Package: Compile Failure
PHP Version: 5.2.6 OS: FreeBSD 7.1
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2008-12-03 20:51 UTC] sentomas at hotmail dot com
Description:
------------
autoconf 2.6.2 just won't work with php 5.2.6 after use  ./buildconf --force  to rebuild configure for static extension build.

will got :

/php-5.2.6/ext/posix/posix.c: In function 'zif_posix_uname':
/php-5.2.6/ext/posix/posix.c:471: error: 'struct utsname' has no member named 'domainname'


Reproduce code:
---------------
os with autoconf 2.6.2
rm configure
./buildconf --force
./configure
make


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2008-12-08 11:56 UTC] jani@php.net
Only autoconf 2.13 is "officially" supported. Any other versions used -> you're on your own. And basically if you have to use buildconf you're already doing something you shouldn't or you really know what you are doing. :)
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Tue Aug 20 18:01:31 2019 UTC