php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #27080 Compile error --with-sybase-ct
Submitted: 2004-01-28 21:38 UTC Modified: 2004-02-02 03:23 UTC
From: xingg_wu at yahoo dot com dot cn Assigned:
Status: Not a bug Package: Sybase-ct (ctlib) related
PHP Version: 4.3.4 OS: Redhat linux 9
Private report: No CVE-ID: None
 [2004-01-28 21:38 UTC] xingg_wu at yahoo dot com dot cn
Description:
------------
*********************the prompt****************************
/opt/sybase-11.9.2/lib/libintl.so: undefined reference to `__ctype_b'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [sapi/cli/php] Error 1
**********************the end******************************
my config:linux9+apache2.0.47+php4.3.4+sybase-11.9.2
the command:
apache2.0.47#./configure --prefix=/home/apache --enalbe-so
            #./make;make install
php4.3.4#./configure --with-apxs2=/home/apache/bin/apxs --with-sybase-ct=/opt/sybase-11.9.2 --enable-ftp ?Cenable-track-vars
        #make;make install
The compile succeeds if sybase is left out.


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2004-01-28 22:03 UTC] sniper@php.net
Sorry, but your problem does not imply a bug in PHP itself.  For a
list of more appropriate places to ask for help using PHP, please
visit http://www.php.net/support.php as this bug system is not the
appropriate forum for asking support questions. 

Thank you for your interest in PHP.

Fix your /etc/ld.so.conf to have the path..

 [2004-01-29 21:20 UTC] xingg_wu at yahoo dot com dot cn
My /etc/ld.so.conf to have the path /opt/sybase-11.9.2/lib
Thanks!
I tried to solve this problem 32627728 times,but i failed!
Help me!ok?
 [2004-01-30 12:26 UTC] sniper@php.net
See output of:

# ldd /opt/sybase-11.9.2/lib/libintl.so

And check what library is missing. Then add the path to that library into your /etc/ld.so.conf and do:

# /sbin/ldconfig
 [2004-02-02 01:59 UTC] xingg_wu at yahoo dot com dot cn
thanks for your answer!
But it's also not work!
My /etc/ld.so.conf config:
......
/opt/sybase-11.9.2/lib
What can i do????
I have tried to solve it for 2 months.
God help me!
 [2004-02-02 03:23 UTC] sniper@php.net
Sorry, but your problem does not imply a bug in PHP itself.  For a
list of more appropriate places to ask for help using PHP, please
visit http://www.php.net/support.php as this bug system is not the
appropriate forum for asking support questions. 

Thank you for your interest in PHP.

Please don't reopen this anymore, there is no bug here.
Ask further support questions on the mailing lists.

 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Aug 23 16:01:26 2019 UTC