php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #21257 c:\php4\pear
Submitted: 2002-12-28 17:23 UTC Modified: 2003-01-13 18:18 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:1 (100.0%)
Same OS:1 (100.0%)
From: thomas at koms dot dk Assigned:
Status: No Feedback Package: PEAR related
PHP Version: 4.3.0 OS: Windows XP
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2002-12-28 17:23 UTC] thomas at koms dot dk
Getting this error wasent the error fixed in 4.3.0 final

Thomas

Warning: main(language/lang-.php) [function.main]: failed to create stream: No such file or directory in C:\webserver\web\mainfile.php on line 75

Warning: main() [function.main]: Failed opening 'language/lang-.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in C:\webserver\web\mainfile.php on line 75

Warning: head(themes//theme.php) [function.head]: failed to create stream: No such file or directory in C:\webserver\web\header.php on line 36

Warning: head() [function.head]: Failed opening 'themes//theme.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in C:\webserver\web\header.php on line 36

Fatal error: Call to undefined function: themeheader() in C:\webserver\web\header.php on line 68

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-12-29 14:26 UTC] iliaa@php.net
Not enough information was provided for us to be able
to handle this bug. Please re-read the instructions at
http://bugs.php.net/how-to-report.php

If you can provide more information, feel free to add it
to this bug and change the status back to "Open".

Thank you for your interest in PHP.



 [2003-01-10 17:43 UTC] larsson dot elias at telia dot com
Same here...
Windows XP (SP1)
PHP 4.3.0 (SAPI.. but tried CGI executable as well - no luck)
Apache 2.0.43


Warning: main(/me/include/config.php) [function.main]: failed to create stream: No such file or directory in E:\http\me\index.php on line 3

Fatal error: main() [function.main]: Failed opening required '/me/include/config.php' (include_path='.;e:\http') in E:\http\me\index.php on line 3


..and the code...

require('/me/include/config.php');

And the same is true for include().


Either I'm being really daft configuring PHP/Apache... or this is actually a bug - and I do have it. Either way, I'm officially going insane.

Hope I've been of some kind of help...
 [2003-01-11 14:14 UTC] larsson dot elias at telia dot com
No difference if I use an older version of Apache...

This error only seem to arise if absolute paths are used in the include or require functions. Which lead me to believe there was something wrong with the include_path setting in php.ini.

But I did use the same line I used in PHP 4.2 (I did not recycle the old php.ini!), which also worked back then.

Relative paths still work as they are supposed to.
 [2003-01-13 18:18 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Jul 21 02:01:26 2019 UTC