php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #20782 Segmentation fault using oracle 8.1.7
Submitted: 2002-12-03 03:07 UTC Modified: 2003-01-26 01:00 UTC
Votes:3
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:2 of 2 (100.0%)
Same Version:1 (50.0%)
Same OS:2 (100.0%)
From: itteam at ccafrique dot net Assigned:
Status: No Feedback Package: OCI8 related
PHP Version: 4.3.0RC2 OS: Linux RH7.3 (ker:2.4.18-3smp)
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: itteam at ccafrique dot net
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2002-12-03 03:07 UTC] itteam at ccafrique dot net
Hi:

When using php in command line with oracle OCI 8 (Oracle version 8.1.7), I have a segmentation fault at the end of the program. (ocilogoff works fine, segm fault appear at the end tag of php ie. ?> ).

This problem does not exist (or is not visible) when I  use php through apache.

Thanks for your answer ! 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-12-03 03:08 UTC] derick@php.net
Thank you for this bug report. To properly diagnose the problem, we
need a backtrace to see what is happening behind the scenes. To
find out how to generate a backtrace, please read
http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace.php

Once you have generated a backtrace, please submit it to this bug
report and change the status back to "Open". Thank you for helping
us make PHP better.
 [2002-12-03 03:48 UTC] sniper@php.net
Just to make sure..did you have all the environment vars set? Check this:
  
  http://www.php.net/manual/en/ref.oci8.php

 [2002-12-03 06:18 UTC] itteam at ccafrique dot net
The only one that is not set is LD_PRELOAD. All the other are ok.

I'm sending u a backtrace.
 [2003-01-10 13:06 UTC] cditty at mlgw dot org
I have the same problem.  I am using PHP v4.1.2 with Oracle 8.1.7.  Even doing a simple insert or select causes this problem.
 [2003-01-10 13:28 UTC] sniper@php.net
And if you're using Apache, is it linked with libpthread?
Instructions here:

http://www.php.net/manual/en/ref.oci8.php
 [2003-01-15 13:31 UTC] cditty at mlgw dot org
I am told by my server guru that we did link it through libpthread.

Any other ideas?
 [2003-01-26 01:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over 2 weeks, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 [2004-01-21 05:34 UTC] carmo at jfnet dot com dot br
HELP !!!

cat teste3.php
<?php

$conn = ocilogon ("user", "pass","database") or
        die ("erro");

print "fim";
?>
$ php teste3.php
X-Powered-By: PHP/4.2.2
Content-type: text/html


fim
Segmentation fault
$
 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Jul 06 04:05:45 2022 UTC