php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #18284 Compiling with sybase-ct fails
Submitted: 2002-07-11 16:49 UTC Modified: 2002-07-12 19:40 UTC
From: chutney_man at hotmail dot com Assigned:
Status: Not a bug Package: Sybase-ct (ctlib) related
PHP Version: 4.2.1 OS: Mandrake 8.2
Private report: No CVE-ID: None
 [2002-07-11 16:49 UTC] chutney_man at hotmail dot com
[root@spider root]# ./configure --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs --enable-force-cgi-redirect --enable-calendar --with-sybase=/opt/sybase --with-sybase-ct=/opt/sybase --with-mysql --with-pgsql

/root/php-4.2.1/ext/sybase_ct/.libs/libsybase_ct.al(php_sybase_ct.lo): In function `zm_deactivate_sybase':
/root/php-4.2.1/ext/sybase_ct/php_sybase_ct.c:367: multiple definition of `zm_deactivate_sybase'
/root/php-4.2.1/ext/sybase/.libs/libsybase.al(php_sybase_db.lo):/root/php-4.2.1/ext/sybase/php_sybase_db.c:296: first defined here
/root/php-4.2.1/ext/sybase_ct/.libs/libsybase_ct.al(php_sybase_ct.lo): In function `zm_info_sybase':
/root/php-4.2.1/ext/sybase_ct/php_sybase_ct.c:1662: multiple definition of `zm_info_sybase'
/root/php-4.2.1/ext/sybase/.libs/libsybase.al(php_sybase_db.lo):/root/php-4.2.1/ext/sybase/php_sybase_db.c:1372: first defined here
/usr/bin/ld: Warning: size of symbol `zm_info_sybase' changed from 351 to 180 in php_sybase_ct.lo
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [libphp4.la] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/php-4.2.1'
make: *** [all-recursive] Error 1

If i remove --with-sybase=/opt/sybase, it compiles ok but then apache cannot load the module...
says something about comn_*** not being recognized

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-07-11 16:54 UTC] sniper@php.net
You should not try compile BOTH of them the same time..
Please try with fresh sources of PHP and don't put
that --with-sybase into the configure line.

And then if it fails to load, give us the whole error message. Tiny part of it is useless.


 
 [2002-07-11 18:36 UTC] chutney_man at hotmail dot com
here's the error from Apache...

Syntax error on line 205 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/local/apache/libexec/libphp4.so into server: /opt/sybase/lib/libcs.so: undefined symbol: comn_free
/usr/local/apache/bin/apachectl start: httpd could not be started

and all that is on line 205 of httpd.conf is of course LoadModule php4_module libexec/libphp4.so
 [2002-07-11 21:59 UTC] sniper@php.net
Do you have /opt/sybase/lib in your /etc/ld.so.conf file?
If not, add it, and run /sbin/ldconfig

 [2002-07-12 09:11 UTC] chutney_man at hotmail dot com
Just tried it.. same problem. Any other ideas?
 [2002-07-12 16:01 UTC] chutney_man at hotmail dot com
Ahh.. GOT IT!

need to make a link to libinsck.so.12.5.0 called simply libinsck.so in /opt/sybase/lib/, then change the libintl.so link in /usr/lib to point to /opt/sybase/lib/libintl.so

then make & install...
 [2002-07-12 18:13 UTC] sniper@php.net
Obviously this wasn't any bug in PHP..

 [2002-07-12 19:17 UTC] chutney_man at hotmail dot com
No reason not to document it
 [2002-07-12 19:40 UTC] sniper@php.net
What you did is a very ugly hack. We won't document any hacks like that. Just try install the libraries correctly next time.

 [2002-07-13 13:52 UTC] chutney_man at hotmail dot com
Don't be a f?cking dickhead..
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Tue Jul 16 10:01:26 2019 UTC