php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #1165 AIX 4.2 & Oracle 8.0.4.1.0
Submitted: 1999-02-19 16:02 UTC Modified: 1999-05-29 11:42 UTC
From: btribit at sungard dot com Assigned:
Status: Closed Package: Oracle related
PHP Version: 3.0.6 OS: AIX 4.2.1.0
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please !
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
26 + 34 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [1999-02-19 16:02 UTC] btribit at sungard dot com
Works everywhere else. (ie. linux, solaris).

# oslevel
4.2.1.0
# ./configure --with-oracle=/oracle-home
good to go
# make
# cat > test.html
<HTML>
<?php
        putenv("ORACLE_HOME=/oracle-home");
        putenv("ORACLE_OWNER=oracle");
        putenv("ORACLE_SID=testsec8");

        $handle = ora_logon("testing@testsec8","testing");
        $cursor = ora_open($handle);
        ora_commitoff($handle);
        $query = "select table_name from all_tables";
        ora_parse($cursor,$query) or die;
        ora_exec($cursor);
        while(ora_fetch($cursor)) {
                $numcols = ora_numcols($cursor);
                for ($column=0;$column < $numcols;$column++) {
                        $data = trim(ora_getcolumn($cursor, $column));
                        if($data == "")
                                $data =  "NULL";
                        echo "$data\t";
                }
                echo  "<BR>\n";
        }

?>
</HTML>
<CTRL-D>
# ./php test.html
Content-type: text/html

<HTML>

#


I have tried compiling it using gcc and AIX's cc. Both produce the same results. Also when using dbx...

# dbx php
(dbx) run test.html
Content-type: text/html

<HTML>

execution completed (exit code 6)
(dbx)

Obviously it is choking somewhere on the oracle code. However, all the cdemo files compile and run, etc. I am justing looking for a little help as to why it is not working. If I make php as an apache module, I get 
a "No data given" error from netscape. Further...

# telnet localhost 80
Connected....
GET /test.html HTTP/1.0

Connection closed.

I am not sure what to make of it. Also, just an FYI. The perl DBD::Oracle produces a core dump on similar code. If there is a simple fix let me know. These things work everywhere else but AIX. Just wondering if anybody has run into them.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [1999-05-29 11:34 UTC] thies at cvs dot php dot net
i got it working with gcc (oracle 8.0.4 and 8.0.5) on 4.2.1 with no problems, but i used --with-system-regex (and configured apache with --disable-rule-wanthsregex)


 [1999-05-29 11:41 UTC] thies at cvs dot php dot net
forgot to change the state
 [1999-05-29 11:42 UTC] thies at cvs dot php dot net
forgot to change the state
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Mon Sep 27 23:03:36 2021 UTC