php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #11059 PHP does not register GET variables $HTTP_GET_VARS is empty. POST works OK.
Submitted: 2001-05-23 12:38 UTC Modified: 2001-06-02 20:50 UTC
From: bub at seznam dot cz Assigned:
Status: Closed Package: Variables related
PHP Version: 4.0.5 OS: RedHat 5.1
Private report: No CVE-ID: None
 [2001-05-23 12:38 UTC] bub at seznam dot cz
I have this problem:

PHP does not register GET variables. $HTTP_GET_VARS is empty. POST works OK.

PHP 4.05 is compiled as Apache 1.3.19 module on linux RH 5.1


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-05-23 13:35 UTC] bub at seznam dot cz
the link is generated in one document like this:
board.php
echo("<a href=\"drop.php?id=" . urlencode($data["n_id"]) ."\"> DROP</a>\n");
.
and in drop.php?id=1 variable $HTTP_GET_VARS is not set. 
if (isset($HTTP_GET_VARS["id"])){
   $n_id = $HTTP_GET_VARS["id"];
}else{
   $n_id = 0;
}
This worked on WinNT5.0 with apache 1.3.14 and PHP 4.0.4pl1 as a module.  
I've compiled apache and PHP as a static module.  

./cofigure --with-mysql --with-apache=../apache_1.3.19
 [2001-05-23 17:54 UTC] cardinal@php.net
Was $data['n_id'] non-empty in board.php?

Your script works fine for me when I add $data['n_id'] = 1;
 [2001-05-24 03:22 UTC] bub at seznam dot cz
valiables_order is set to EGPCS. I tried EPCSG but it did not work either. 

$data["id"] was non empty.

The computer in question is i486 with 12 MB RAM. Could that be a problem? 

 [2001-05-24 12:48 UTC] cardinal@php.net
The system speed wouldn't impact behavior, no.

Your script refers to $data['n_id'] though, not $data['id'].  Let's remove any confusion and work with a very basic script:

<a href="<? echo $PHP_SELF ?>"?getvariable=working>Click here</a>
Getvariable is: <? echo $HTTP_GET_VARS['getvariable'] ?>

Try that one out.

 [2001-05-24 13:14 UTC] bub at seznam dot cz
It doesn't work either and $PHP_SELF is empty as well. I did not know that, because I didn't use it my scripts. 
 [2001-05-28 07:41 UTC] bub at seznam dot cz
I've recompiled php and apache and it works. 

Thanks anyway
 [2003-10-31 05:37 UTC] kiryaka at mail dot ru
just turn on the register_globals directive in php.ini and restart apache.
 [2012-12-23 07:24 UTC] skewl at gmail dot com
reprimanded each other as narrow and cruel dictator, very open to all the students show that today we no[url=http://www.mbtukshop.co.uk/]MBT Shoes[/url]
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Apr 18 18:01:25 2019 UTC